Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

6. 7. 2012 20:53
Jste levičák jak Brno

Akorát o tom nevíte, ale jste mladý a máte šanci na to ještě přijít. Pak nastana krušná chvilka - buďto si své levičáctví přiznáte, nebo změníte názor, abyste si udržel pravicovou fazónu.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

6. 7. 2012 20:58
Re: Jste levičák jak Brno

Mimochodem, co budete požadovat příště, pane liberále? Dostatek zeleninových salátů v každé restauraci, abyste si na narozeninovou párty nemusel brát svačinu v pytlíku? Vodu z kohoutku, aby Vás hospodský nedřel z kůže, když chce dvacku za minerálku? Zákaz prodeje sladkostí, aby Vaše děti nebyly vystaveny nebezpečné reklamě, která vede ke zkažení zubů? Otevření všech obchodů nonstop, aby si i tvrdě pracující mohli nakoupit po příchodu ze zaměstnání? Dostatek čerstvých housek před půlnocí?

0 0
možnosti
V

vsevedec

6. 7. 2012 20:06
Mladý muži

jsem nekuřák, pravicově zaměřený nekuřák. Proto vám musím sdělit, že jste ubožák. Bohužel silně bolševicky uvažující ubožák. Zakazovat, omezovat, nařizovat, vy přece nejlépe víte, co je správné. Typický bolševik. Za vás mluví vaše názory!

1 0
možnosti
MB

802

2. 7. 2012 17:42
Opakování těch bolševických

argumentů je zkrátka matka moudrosti. Jediné co autor nechápe je právě to že jeho práva končí tam kde začínají práva druhých, kouření je legální, tedy tedy proč by mělo být nelegální  provozování zařízení pro kuřáky?, jako nekuřák nechápu proč tohle někomu zakazovat.

Zkrátka když budu milovník komorní hudby a na vesnici nám budou pouštět jenom hlučnou diskotéku mám svaté bolševické právo se dožadovat zákazu hlučné a škodlivé produkce a žádat hudbu komorní, stejně tak se mohu v cukrárně dožadovat zákazu prodeje sladkostí a žádat prodej vegetariánské stravy atd. atd. atd.

Autorovy doporučuji jediné, ať si vezme svoje peníze a jde si podnikat v provozování toho svého vysněného zařízení a ať se nesnaží bolševicky dirigovat druhé. Jak to zatím vypadá tak hostinští se bez tržeb od militantních odpůrců kouření obejdou, obejdou se bez jejich kyselých ksichtů i hosté.

3 0
možnosti
PK

dolch

2. 7. 2012 17:33
Vy budete mít asi vypečené kamarády

když vás zvou na oslavu narozenin s nožem na krku ;-D

0 0
možnosti
AK

Adam K

3. 7. 2012 12:39
Re: Vy budete mít asi vypečené kamarády

nedělejme z příkladu pravidlo prosím :)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 7. 2012 16:45
dovolim si ...

kratkou citaci:

" ... mým cílem je nepovolit jim kouřit na místo, kde mají chodit "normální" lidi, kteří jsou cizí aktivitou omezováni."

pokud nekdo bude poradat boxersky turnaj, nebo si zridi sm salon, na cemz neni nic nelegalniho, take tam nabizi sluzby, ktere mohou zasadnim zpusobem poskodit zdravi jinych lidi ... ovsem soudny clovek nepoleze do ringu ke klickovi, aby s posleze stezoval, ze dopadl jak dobre naklepany biftek, ani nepoleze do sm salonu, aby si pozdeji stezoval na to, ze ho ta zenska v latexove kombineze mlatila kozenym bicikem. proste je nejaka nabidka sluzeb, a vy tuto nabidku bud vyuzijete, a pak budiz vam prano, nebo nevyuzijete, a pak holt budete muset zrejme vyhledat konkurenci. dozadovat se nekurackeho prostredi v zahulenem pajzlu je stejne, jako dozadovat se od boxera v ringu pohlazeni po hlave a particky sachu. nikdo vam nebrani do toho ringu vlezt, ale pokud uz tam vlezete, pak holt se ridte tim, jake podminky nastavil promoter.

2 0
možnosti
OS

Obrik Sikula

2. 7. 2012 17:23
Re: dovolim si ...

Jak by se vám líbilo, kdyby se kouřilo třeba v MHD? Koneckonců je to jenom vaše volba ho používat. Díky, že zákonodárci upravili alespoň kouření na některých veřejných prostranstvích, kde snad není pochyb o tom, že slouží k tomu, aby byly užívány všemi. Chtě, nechtě - kouřením kuřáci omezují práva ostatních. Jak autor správně napsal: Svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda druhého. A kuřáci do mé svobody bohužel často zasahují.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

2. 7. 2012 10:23
Záleží, jak si definujete "svobodu"

svoboda taky může být "poznaná nutnost", jak pravil jistý "klasik".

Jinak ve Vašem pojetí existuje "právo na komfort"? Kde se  toto právo bere?

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 7. 2012 10:34
Re: Záleží, jak si definujete

to mate tak ... autor ma jakesi "pravo" na to, aby vsichni okolo plnili jeho pozadavky, a trikrat beda tomu, kdo by se takovemu jednoduchemu pravidlu chtel snad jakkoliv protivit ... to by tak hralo, aby si franta, lojza a mana pekne sedeli nekde v zahulenym pajzlu a bavili se mezi sebou, kdyz autor by chtel pritom posedet v prijemnem prostredi nezakourene restaurace u sklenky dobreho vina ... nic nebude, frantu, lojzu a manu vyzeneme domu, stejne si akorat nici zdravi, a ten parchant hospodskej dostane pul hodiny na to, aby ze zahuleneho pajzlu udelal lokal hodny autorovi pritomnosti ... a jestli se to snad frantovi, lojzovi, mane nebo nedejmarx primo hospodskemu nelibi, tak maji smulu, protoze autor ma "pravo". inu liberal kazdym coulem ...

7 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 7. 2012 10:17
asi takhle:

hospoda ma nejakeho majitele, ten do te hospody napchal x penez, a tedy VYHRADNE  tento majitel ma co mluvit do toho, jake legalni doplnkove sluzby bude VE SVEM VLASTNIM podniku nabizet. ja take nepozaduji, aby autosalon skodovky, ktery mam hned za rohem, zacal nabizet landcruisery, protoze me se ten cruiser proste libi ... ne, respektuji, ze majitel autosalonu skodovky se rozhodl, jak se rozhodl, zrejme k tomu mel nejaky duvod, a ja se opravdu necitim povolan jakkoliv toto rozhodnuti rozporovat nebo menit. to radeji pujdu na druhy konec mesta, a tam udelam kseft u toyoty ...

stat at si ve STATNICH podnicich urci, jaka pravidla uzna za vhodne ... a soukromnik at si v SOUKROMYCH podnicich urci take takova pravidla, jaka on uzna za vhodne, samozrejme v mezich zakona. ovsem zakon hovori jasne - vyroba, prodej a konzumace tabakovych vyrobku JE legalni, a tedy neexistuje duvod, proc tuto legalni cinnost v urcitych vybranych prostorach centralne zakazovat.

5 0
možnosti
K

klavesnice1

2. 7. 2012 10:29
Re: asi takhle:

Dobře jste to napsal. Naprosto s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti
BN

LCypher

2. 7. 2012 10:10
Svoboda ve vašem pojetí

je svoboda šikanovat kuřáky. Navíc mi přijde opravdu roztomilá snaha dělat "zdravějšími" místa kam se lidé chodí intoxikovat alkoholem, to zní opravdu "logicky"...a že alkohol, na rozdíl od kouření, neškodí ostatním, to můžete vykládat lidem co je přejel opilý řidič nebo dostali od nějakého opilce přes hubu.

3 0
možnosti
AK

Adam K

2. 7. 2012 15:19
Re: Svoboda ve vašem pojetí

šikanuje ten co nic nedělá nebo ten, který ostatnímu kouří pod nos? Máte opačnou optiku.

0 0
možnosti
MP

Slena

30. 6. 2012 7:34
Svoboda

Vidíte, mě zase v restauracích obtěžují rodiny s dětmi, které štěbetají, kmitají a ne vždy čistě jedí.

A neargumentujte, mně prosím tím, že děti neškodí zdraví. Mému to škodí, protože mě rozčilují a navíc se teď nebavíme o zdraví, ale o svobodě, kterou mně tím omezujete.

Já si přeji zákaz dětí. Co vy na to?

6 0
možnosti
AK

Adam K

2. 7. 2012 15:24
Re: Svoboda

Díky za zajímavý názor. Mě taky obtěžují křičící děcka, nečistí lidi, co smrdí a prdí ... ale to už jsou normy společenského chování a ne právní.

Slušný rodič děti zpracuje, slušný kuřák cigaretu netípne. Děti zlobí jenom někdy, kuřák štve vždy ... Bojím se proto, že byste se zákazem dětí neuspěl :)

0 0
možnosti
B

BobSenklar

30. 6. 2012 2:17
Tak si udělejte procházku do jiné vesnice.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS